Ett nytt sätt att köpa ETF:er online

ETF:er (Exchange Traded Funds) har vunnit stor popularitet under sin relativt korta historia. I takt med att marknaden för ETF:er har vuxit har flera företag inom finansiell teknik (fintech) och rabattmäklare på nätet som Robinhood börjat erbjuda låga provisioner och flexibla handelsmöjligheter, samtidigt som de ger stora och små investerare möjlighet att hålla en diversifierad portfölj. I takt med att marknaden för ETF:er har vuxit har flera företag inom finansiell teknik (fintech) och rabattmäklare på nätet, som Robinhood, också börjat erbjuda lägsta provisioner och flexibilitet i handeln. Som ett resultat av detta tar de en betydande del av marknaden från traditionella finansiella rådgivningstjänster. Bland alternativen finns ett antal appar, AI-drivna lösningar och robotrådgivare, vars namn du kanske har hört förut.

Tjänster som drivs av robotrådgivare är utformade för investerare som fokuserar på lång sikt snarare än på daglig handel. Investerare erbjuds ett urval av ETF-portföljer som sedan övervakas och justeras automatiskt över tiden. Robotrådgivare är ett alternativ med låga avgifter.

Låga avgifter är viktigt för investerare i ETF:er, och det finns goda skäl till det: majoriteten av ETF:erna är kopplade till ett index. Om en konkurrent erbjuder en ETF baserad på samma index bör det inte vara någon större skillnad i avkastning. Därför är provisionen en avgörande faktor när du väljer en ETF.

När du väljer en nätmäklare bör du i alla fall vara uppmärksam på vilka typer av ETF:er som erbjuds. Var och en av dem är en annan kombination. Det finns ett brett utbud av ETF:er idag, och med appar och robotrådgivare för att minska avgifterna och skapa anpassade portföljer är alternativen oändliga.

Många vill investera i aktier, men vet inte var de ska börja. Det är bekvämt att investera i aktier online, men det är inte alltid lätt att veta vilka aktier man ska välja. Ett sätt är att imitera en erfaren investerare. Prova eToros CopyTrader idag. 67 % av privatinvesterarnas konton har förlorat pengar på att handla med CFD:er hos denna leverantör. Du måste överväga om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar.