En nybörjarguide om silver: Är det en bra investering?

Silvermarknaden har varit volatil under de senaste 20 åren, med en enorm tjurmarknad som pågick under större delen av 2000-talet och början av 2010-talet som gav vika för en stor nedgång under de senaste åren. Nu ser dock vissa silver som en investering som kan dra nytta av industrins efterfrågan, särskilt om det nya utbudet begränsas av lägre priser. Ändå är det många som inte vet hur man köper silver eller varför det kan vara lukrativt att investera i silver. Genom att förstå hur du kan investera i silver får du bästa möjliga förutsättningar för att avgöra om det är rätt val för dig.

Om du vill veta mer, klicka på länken: investera i fysiskt silver

Hur man investerar i silver

Att köpa fysiskt silver är relativt enkelt. Du kan köpa från en lokal myntbutik, men tro det eller ej är kostnaderna oftast lägre i onlinebutiker som GoldSilver.com. Det beror på att omkostnaderna är mycket lägre och att frakt- och försäkringskostnader vanligtvis ingår med en minsta beställning (som inte är så stor).

Att upprätta ett onlinekonto skiljer sig inte mycket från att upprätta ett bankkonto, och att handla är precis som att använda Amazon. När du har betalat kan dina metaller antingen skickas till dig eller deponeras i ett av våra överraskande prisvärda förvaringsvalv.

Och om du har en budget eller helt enkelt vill ackumulera i de steg du väljer över tid kan du använda vårt InstaVault-guldprogram eller Instavualt-silverprogram.

Att köpa äkta silver

Det tydligaste sättet att investera i silver är att gå ut och faktiskt köpa den fysiska metallen. Bulliumsilver finns i form av mynt och tackor, och de flesta mynthandlare och ädelmetallhandlare erbjuder silverbullion i olika storlekar och format. Vanligtvis kan du hitta mynt och tackor så små som ett enda uns, eller stora guldtackor så stora som 1 000 uns.

Att äga silver bullion har fördelen att dess värde följer marknadspriset på silver direkt. Det finns dock ett antal nackdelar. För det första betalar du vanligtvis en liten premie för att köpa silver från återförsäljare, och du måste ofta acceptera en liten rabatt när du bestämmer dig för att sälja tillbaka det till din återförsäljare. Om du räknar med att behålla ditt silver länge är dessa kostnader inte monumentala, men för dem som vill handla ofta är de vanligtvis för kostsamma att bära flera gånger i tät följd. Dessutom innebär lagring av guldtackor vissa logistiska utmaningar och extra kostnader.

Aktier för silverbrytning

Ett annat sätt att investera i silver via aktiemarknaden är att köpa aktier i silverbrytningsföretag. Silverbrytningsaktier stiger vanligtvis i värde när silverpriserna stiger och faller när silver presterar dåligt. Ofta stiger gruvaktier flera gånger så mycket procentuellt sett för en given prisökning på silverbullion. Utmaningen med silvergruvbolag är dock att du också måste hantera de risker som är förknippade med att faktiskt driva en gruvverksamhet. Ibland kommer en olycka i en gruva eller ett dåligt resultat vid utforskningen av en potentiell fastighet för silver att leda till dåliga resultat från ett visst företag, även om silvermarknaden generellt sett är stark. Denna företagsspecifika risk är svår att skydda sig mot, även om det kan ge ett visst skydd att äga korgar av gruvaktier.

Är silver alltid en bra investering?

Det finns många faktorer som arbetar till silvers fördel under överskådlig framtid. Och precis som guld är silver en monetär metall och kommer därför att reagera på monetär utspädning och finanspolitisk återhållsamhet. Tills det nuvarande systemet har omarbetats för att avskräcka från okontrollerat valutaskapande och politikerna är mer ekonomiskt ansvarsfulla, säger historien att silver kommer att förbli en stark tillgång att äga.

Den bästa silverinvesteringen beror på dina behov. Om allt du vill ha är en perfekt exponering för silver som råvara fungerar antingen fysiska buljonger eller ETF:er för silver bra, där valet beror på om du vill behålla den faktiska metallen under lång tid eller handla in och ut. Att investera i silver är inte för alla. Men om du tror att marknaden är mogen för vinster kan du genom att titta på de företag som har störst exponering mot silver få de största vinsterna om dina övertygelser visar sig vara korrekta.